jueves, 24 de febrero de 2022

Ajuntament de Barcelona: Nou sistema de càlcul de la plusvàlua

Us informem que arran de la sentència del Tribunal Constitucional del 26 d'octubre de 2021, l'Institut Municipal d’Hisenda ha adaptat el  nou sistema de càlcul de l'impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) pel mètode de càlcul objectiu i ja es poden tramitar autoliquidacions de plusvàlua.

En el  Reial decret 26/2021, de 8 de novembre, s’estableixen dos mètodes de càlcul de l'import a pagar:

·         El mètode objectiu que multiplica el valor cadastral del sòl pel coeficient legal en funció del termini de temps transcorregut entre l'adquisició i la transmissió.

·         El mètode de l'increment real (estimació directa) en què els valors d'adquisició i transmissió s'aplica el percentatge corresponent al valor cadastral del sòl al moment de la transmissió i posteriorment s'efectua la diferència dels valors obtinguts. Aquest mètode s'aplicarà a petició de la persona interessada.

També els informem que les persones contribuents poden fer l’estimació de l’import a pagar pels dos mètodes i optar pel que els hi sigui més favorable als seus interessos:

·         En el cas que decideixin fer el càlcul pel mètode objectiu ja poden fer la corresponent autoliquidació per qualsevol dels canals municipals disponibles.

·         Si opten  per fer el càlcul pel mètode de l'increment real (estimació directa), aquest estarà disponible a partir de l’1 de maig del 2022 a l’Oficina Virtual de Tràmits de l’ajuntament de Barcelona.


No hay comentarios: